Jaarmarkt Dickens Day Beerta Oldambt Groningen
Jaarmarkt Dickens Day Beerta Oldambt Groningen

Dickens Day Beerta 14 en 15 december 2019

Dickens Day Beerta 14 en 15 december 2019

Zaterdag 14 december

Scrooge in de kerk
De organisatiecommissie van Dickens Day Beerta van Dorpsbelangen biedt u vanwege het 10-jarig jubileum een extra voorstelling aan in de prachtige Bartholomeuskerk om alvast in de stemming te komen voor Dickens Day. Verteller Gery Groot Zwaaftink vertelt het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens. Over de gierige vrek Scrooge die in het verleden, heden en toekomst ziet wie hij was, wie hij is en wat er van hem zal worden als hij zijn leven niet gaat veranderen. Een kerstverhaal van alle tijden. De kerk gaat om 16.30 uur open en er is o.a. koffie, thee, fris en glühwein verkrijgbaar. De toegang is gratis.

Fakkeloptocht
Ook wordt de jaarlijkse fakkeloptocht gehouden. We organiseren dit net als vorig jaar op zaterdagavond om iedereen de mogelijkheid te geven mee te lopen. Vele vrijwilligers zijn namelijk na de markt op zondag uren bezig met opruimen en kunnen dan helaas niet meedoen.
Om 18.45 uur begint het op het Vredesplein (het Dickensplein). Daar staan vuurkorven en worden fakkels uitgedeeld. Kinderen mogen uiteraard ook een lampion meenemen. Om 19.00 uur begint de fakkeloptocht onder begeleiding van muziek.
Loop mee met deze sfeervolle wandeling. De tocht eindigt op het Vredesplein met muziek. Ook is er koffie, warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar.
U komt toch ook?

Programma zondag 15 december
Ieder jaar verandert het centrum voor één dag in de magische wereld van Charles Dickens. Er is veel te zien en te beleven: van 11.00 tot 17.00 uur is de markt met een doorlopend programma van muziek, straattheater, oude ambachten, kerstverhalen, de schaapskudde, de kerstman en nog veel meer. In de kerk kunt u terecht voor koffie, thee of glühwein met iets lekkers erbij.

Verkeer
Er zullen veel bezoekers naar ons dorp komen. Buiten het dorp kan geparkeerd worden en pendelbussen zullen weer af en aan rijden. Wij vragen u rekening te houden met het parkeerbeleid. Wilt u auto’s aan de route op uw inrit of elders parkeren die dag? Alvast bedankt voor uw medewerking!

Sfeervol verlichte straten
Heeft u nog lege jampotjes? Gooi ze niet weg! Wilt u allemaal de komende periode glazen potjes verzamelen en deze, voorzien van een brandend waxinelichtje, buiten zetten op zaterdag 14 december tijdens de fakkeloptocht en op zondag 15 december tijdens Dickens Day? Glazen potjes met een lichtje in de vensterbank zijn natuurlijk ook leuk. Op deze manier zullen de straten er feestelijk uitzien!

Mocht u nog vragen hebben, laat het ons even weten. Stuur dan een e-mail naar info@dickensday.nl of vraag een van de leden van de evenementencommissie.
Natuurlijk willen we er graag met elkaar een heel mooi evenement van maken. Want samen maken we Dickens.
Wij zien u graag op zaterdag 14 en zondag 15 december!
Evenementencommissie Dickens Day
Corrie Blaauw, Diana Vegt, Erik Helweg, Selwyn Nap, Piet Topelen, Gert Pomp, Derk Jan van der Kamp, Alida Meijering

Vorige nieuwsberichten lezen? Zie de nieuwspaginaMede mogelijk gemaakt door:

  • Stichting Marketing Oldambt Winschoten
  • Hamletz Lekkerder! Beerta
  • Kerstbomen de BeetseFamilie de Roo Sellingerbeetse
  • Jan Musch Tweewielers Finsterwolde
  • Rabobank Zuid-Oost Groningen Stadskanaal